Tilinpäätös..

Vuosi on kohta vaihtumassa. Mitä tästä vuodesta jäi käteen?

Päällimmäisenä totta kai tuo loparien otto. Lopetin siis tuon työni. Tein 37-vuotta vuorotyötä ja nyt tuli mitta täyteen. Sanovat nuo herrat mitä tahansa eläkeiästä sun muusta mutta en enää jaksanut. Hirvitti ajatella taas yhtä talvea ajaa autolla töihin klo 3  jälkeen aamuyöstä auraamattomia teitä lumimyrskyn raivotessa. Lähteä työautolla ajoon heti klo 8 oli keli mikä tahansa. Väsyneenä huonosti nukutun ja liian vähälle unelle jääneen yön jälkeen.

Lisäksi halusin myös nauttia vapaasta elämästä töiden lopettamisen jälkeen. Vuorotyöläisen eliniän odote on n. 10 vuotta vähemmän kuin tavallisella työntekijällä. Suomalaisen miehen eliniän odote on n. 76.6 vuotta ja jos tuosta otetaan pois tuon vuorotyötä tekevän 10 vuotta eipä tuota eläkeikää jää paljoa jäljelle. Pienipalkkaisilla myös elinajanodote jää vähäisemmäksi. Ja kun tuota eläkeikää kokoajan nostetaan niin olisinko koskaan edes päässyt eläkkeelle  vaan olisinko poistunut täältä sitä ennen?

Aurinkopoika

 

Tietenkin myös tämä muutto uudelle paikkakunnalle väritti tämän vuoden syksyä.Teimme muuton hiljakseen peräkärryn ja tila-auton yhdistelmällä. Reissuja edestakaisin tuli vissiin 10 kappaletta. Mutta saimme suurimman osan tavaroista suoraan paikoilleen tänne uuteen asuntoon. Siis ne mitkä tänne halusimme. Suuri osa säästetyistä tavaroista meni varastoon mökille. Tosin uusi asunto on hiukan liian pieni mutta katsotaan nyt mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Ei täällä pienellä paikkakunnalla ole kovin paljoa vaihtoehtoja asuntojenkaan suhteen. Eikä ehkä muutenkaan. Mökki tosin ei ole kuin 15 km päässä. Ei paha. 🙂 Joten kesällä ei vapaa-ajan ongelmia tule. Eikä kyllä nyttenkään. Täällä tietsikalla on tultu oltua hiukan liikaakin ja kirjoja olen lukenut enemmän. Viimeinen oli Agatha Christien oma elämänkerta. Nyt sitten vuoroon joku kevyempi dekkari.

Eipä tästä vuodesta paljoa muuta jäänytkään käteen. Olihan nuo jo aikamoisia muutoksia. Nyt sitten vain nautiskelen joutilaisuudesta. 😉

Mainokset
This entry was posted in Muutos.

9 comments on “Tilinpäätös..

 1. Onhan sitä tuossa tapahtumia yhdelle vuodelle. Uskon, että nautit nyt olostasi ja joutilaisuudesta. Vaikka et näköjään joutilaana jouda olemaan. Uusi blogipohjakin uuteen paikkaan. Minäkin katselin jossain vaiheessa tätä WordPressiä kuten myös Bloggeria. Nyt kuitenkin jään odottelemaan, mitä muutoksia Vuodatukseen tulee. Paremmin se nyt jo toimii kuin tässä taannoin. Itse asiassa Bloggeriin perustinkin blogin, mutta en sitä sitten alkanutkaan käyttää.

 2. laiskuri sanoo:

  Onhan siinä tietenkin merkittäviä muutoksia yhdelle vuodelle. Jotenkin vaan tuntuu oliko tarpeeksi?

  No. Uusi elämä ja uusi blogi. 🙂

 3. susupetal sanoo:

  Kuule, usko vaan, ihan riittävästi muutoksia yhdelle vuodelle! Nyt istut aloillasi ja katsot mitä aika tuo tullessaan. Ei mitään kiirettä. Se kiire on loppu nyt! Mökki on lähellä, nautit luonnosta ja rauhasta.

  Tervetuloa WordPressiin ja ihanaa vuotta 2013 teille molemmille!!

  • laiskuri sanoo:

   Juu kiitos Susu. Ja kyllähän nyt on tullutkin istuttua jo aika lailla. 🙂 Nyt vaan pitäisi saada ittensä liikkeelle. Kuntoilemaan, että tuo rapistunut kunto lähtisi nousuun.

 4. Äijä sanoo:

  Joskus pitää vaan uskaltaa. Jos on raskasta työttömyys, niin on myös raskasta se, mitä olet itse tehnyt. Ilahduin muuten, kun kävit blogissani!
  Hyvää loppuvuotta ja seuraavaakin.

  • laiskuri sanoo:

   No minulle ei tämä työttömyys ole raskasta kun olen sen itse valinnut. Tarkoitus on nyt vaan kuntoutua ja sitten katsoa eteenpäin.

   • Äijä sanoo:

    No juu, liekö nautituilla juomilla osuutta asiaan, kun olen itseni noin epäselvästi ilmaissut. Tarkoitin tietenkin omaa työttömyyttäni 90- luvulla, ja raskasta oli se sinun hommasi.

 5. aimarii sanoo:

  Paljon on edellisvuoteen mahtunut, suuria muutoksia. Kunnioitettava työrupeama onkin takanasi.
  Itse tein muutokset jo toissa vuonna. Muutto lounaisesta maan kolkasta paljon pohjoisemmaksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s