Tammikuun tarinat: Vesi

            

                     Sade ilmalla

 

 

Keski-ikäinen mies istuskeli laiturilla. Vesisade piiskasi järvenpintaa ja mies oli märkä. Hän istuskeli laiturin penkillä ja onki. Päällään hänellä ei ollut mitään. Mitäpä sitä turhaan kastelemaan vaatteita kun tällä ilmalla ne ei kuitenkaan ulkona kuivu. Silloin tällöin hän nosti ongellaan pienen ahvenen. Sangossa hänen vierellään uiskenteli niitä jo puolenkymmentä. Ahvenkeitto oli siis jo varma. Vielä muutaman saatuaan hän käveli rantaan sanko mukanaan ja perkasi kalat. Sen jälkeen hän pulahti virkistävään 17 asteiseen veteen ja ui pienen lenkin rannan tuntumassa.

 

Uituaan hän otti perunoita maakuopasta, pesi ja kuori ne rannassa. Keski-ikäinen mies nousi rinteen ylös mökkiin ottaen mukaansa peratut ahvenet ja perunat. Mies kuivasi kuistilla itsensä ja puki päälleen sortsit ja t-paidan. Hän kuori vielä sipulia ja paloitteli ne. Ja kohta oli ahvenkeitto porisemassa kaasuliedellä.

 

 

Syksyllä mökillä

Syksyllä mökillä

Keiton kypsyessä keski-ikäinen mies istuutui kuistin penkille ja katseli kuinka vesi tanssi järvenpinnalla. Ei kuulunut mitään muuta kuin sateen ropinaa. Hän nautti tästä rauhallisen kiireettömästä tahdista. Keski-ikäisen miehen oli hyvä olla.

 

Mainokset

4 comments on “Tammikuun tarinat: Vesi

 1. aimarii sanoo:

  Just tämmöisestä elämästä vähän keski-ikäistä vanhempi nainenkin tykkää.

 2. kaari3 sanoo:

  Olipa kaunis levollinen päivä. Heräsin viime yönä, kuten keski-ikäiset-plus-jotakin-mummot heräävät ja kuuntelin sateen ropinaa. Se on rauhoittavaa.

  • laiskuri sanoo:

   Minun päiväni tuolla mökillä ovat aina levollisia ja rauhallisia. Varsinkin kun olen yksin. Tuolla vanhassa blogissani on niistä hetkistä enemmänkin kirjoituksia. Linkki löytyy tuolta ylempää oikealta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s