Tammikuun tarinat 12: Yllätys

                                         Jää1

                                                  Kalastusta 1

 

 

Keski-ikäinen mies katseli järvelle päivän aikana muodostunutta jääriitettä. Oli myöhäinen syksy ja pakkanen oli hiukan kiristynyt. Hän mietti verkonlaskua. Vieläkö uskaltaisi yhdeksi yöksi laskea verkot? Vai jäätyykö järvi yöllä enemmän. Todennäköisesti jäätyy. Mutta! Edellisinä öinä oli tullut kumminkin muutamia ihan hyvänkokoisia siikoja. Vielä tekisi mieli. Varsinkin mätiä jouluksi pitäisi saada vielä lisää. Ei oikein riittänyt mädit jouluksi. Hän oli nostanut verkot päivällä kokonaan pois jäiden pelossa mutta nyt ei ollut tullut mätisiikoja. Hän katseli vielä taivaan rantaa josko tosiaan vielä ehtisi ennen pimeän tuloa.

 

Keski-ikäinen mies haki verkot ja polot vajasta. Laittoi ne veneeseen. Vielä tappi paikalleen ja menoksi. Hän työnsi veneensä veteen ja päätti laskea verkot mahdollisimman lähelle laituria. Jääriite piti helinää mennessään rikki veneen kokassa. Tuosta äänestä keski-ikäinen mies piti. Se oli kauneinta sinfoniaa hänen korvilleen. Hän sousi n. 100 metrin päähän ja laski ensimmäisen verkon salmeen. Toisen verkon hän laski 10 metrin päähän laiturista. Kumpaankin verkkoon hän laittoi vain yhden polon rannan puolelle. Salmi jäätyi aina rannanpuolelta viimeiseksi. Jos jäätä olisi keskellä salmea paljon niin olisi helppo vetää verkkoa jään alta pois. Salmessa oli mutapohja joten verkko ei tartu matkalla mihinkään kiinni.

 

Keski-ikäinen mies souti takaisin rantaan ja laittoi saunan lämpiämään. Saunaa odotellessaan hän otti olut pullon ja istuutui kuistille kuuntelemaan kiukaasta kuuluva puiden rätinää. Istuessaan hän katseli verkkojaan ja mietti kuinka ne saisi pois. Olisi kyllä aika yllätys jos aamulla hän saisi verkot helpolla pois järvestä jäiden joukosta.

Jää2

Mainokset
This entry was posted in yleinen.

4 comments on “Tammikuun tarinat 12: Yllätys

 1. susupetal sanoo:

  Olisihan se yllätys, toisinaan luonto osaa yllättää, malttia… 😀

 2. laiskuri sanoo:

  Hullun ahneuttahan tuo kun tietää järven jäätyvän ja kuitenkin ne verkot sinne heittää.

 3. aimarii sanoo:

  Toissa syksynä itellle kävi niin, että verkot jäätyivät ja olihan hitonmoinen urakka raasta ne jäistä irti ja elettiin vats alokakuuta. Viime syksynä oltiin vahingosta viisaampia.

 4. laiskuri sanoo:

  Mutta kun tuo siika mokoma tykkää kutea kylmässä vedessä. Työtä kyllä verkkojen nosto jäiden seasta teettää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s