Tammikuun tarinat 13: Ympyrä

                                               Kalastusta 2

 

 

 

Keski-ikäinen mies herää aamulla aikaisin mökin kylmyyteen. Sisällä ei ole kuin 14 astetta. Hän laittaa kamiinaan tulen ja katsahtaa ulos. Salmi on lähes kauttaaltaan jäässä. Vain laiturin vieressä pieni alue sulana. Keski-ikäinen mies astelee sen enempää miettimättä alas rantaan ja kahlaa veteen. Jalat saavat vedenpintaan ympyränä eteneviä aaltoja jotka särkyvät jään reunaa vasten. Päästäkseen tarpeeksi syvälle hän joutuu rikkomaan riitettä. Hän hankaa itseään veden alla peseytyäkseen. Vielä nostaa vettä kasvoilleen ja huuhtaisee myös korvan taukset.

 

Noustessaan rinnettä myöten mökkiinsä hän naurahtaa itselleen ajatellen että kyllä taitaa tosiaan korvantaukset olla märkiä kun nuo verkot tuli heitettyä veteen. Kyllä nyt jo tällä kokemuksella pitäisi tietää kuinka tässä taas kävisi. Kuistille tullessaan keski-ikäinen mies huomaa unohtaneensa pellava pyyhkeensä ulos penkille ja tietenkin pyyhe on nyt märkä ja kylmä. Itseasiassa se on jäästä kankea. No tästä taas sitä oppii olemaan hoksaavampi hän miettii ja jättää itsensä kuivaamatta. Mökki tosin ei ole vielä lämmin eikä vaatteita kannata vetää märälle iholle joten hän jatkaa aamua ilman vaatteita vilusta väristen. Karaistuupa tässä hän miettii.

 

Keski-ikäinen mies laitaa kahvipannun kamiinan päälle ja virittää takkaan tulen. Hän seisoo hetken kamiinan lämmössä odotellen veden kiehumista ja kun se viimein kiehuu hän heittää summittaisesti poroja joukkoon kiehauttaa vielä vaahdon pintaan ja kippaa joukkoon kannellisen kylmää vettä . Kahvipannun hän laittaa myssyn alle seestymään. Kuistilta hän hakee kylmälaukusta pari ryynäriä ja laittaa ne halsterin väliin. Halsterin hän virittää takkatulen loisteeseen ja pukeutuu lämpimästi sisävaatteisiin. Laittaa vielä radion soimaan hiljaisesti. Uutisia odotellessaan hän menee kuistille ja katsoo verkkojen suuntaan. Salmi on ohuessa jäässä verkon polojen ympäriltä. Keski-ikäinen mies tietää että kyllä nuo verkot saa pois mutta hiukan joutuu tekemään työtä. Ei tämä ole ensimmäinen kerta.

Kuva otettu joku kevät mökiltä

Kuva otettu joku kevät mökiltä

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s